ВЕСТИ, УБАВИ НЕШТА

Стефанија Гаштарска, прва македонска балерина во Баљшој театар

18-годишната Стефанија Гаштарска е првата македонска балерина што стана дел од ансамблот на престижниот руски театар „Баљшој“ во Москва, објави fakulteti.mk

Ние ја запознавме во 2013 година, кога беше дел од актерската екипа во театарската претстава „Носталгиумот на еден перфориран копиљ“, магистерска претстава на режисерот Јане Спасиќ, која премиерно беше изведена на 38-от МОТ.

Тогаш мислевме дека сигурно ќе биде актерка, а сега ни е мило што имала и други планови.

MOT