ВЕСТИ, ПОВИЦИ

CINEDAYS КОНКУРС ЗА КРАТКИ ФИЛМОВИ

CINEDAYS распишува конкурс за пријавување на кратки филмови, кои ќе бидат прикажани во рамки на MK Shorts програмата! Пријавените филмови треба да ги исполнуваат следните услови:

1. Да се со времетраење до 20 минути
2. Година на продукција 2019/2020 година
3. Да се во формат анимиран или игран филм

Резултатите од конкурсот ќе бидат објавени на 7 јуни на нашиот веб-сајт и социјални мрежи. До тогаш, праќајте!

MOT