АНТИТЕЛО

  • сцена: Фросина

ФДУ (МК)

Режија: Zoja Buzalkovska

Времетраење: 105’
Јазик: македонски

Автор: Колективно авторство
Улоги: Anastasija Velichkovic, Jana Veljanovska, Martin Gjorgoski, Leonardo Lazov, Anja Mitic, Stefan Nikolovski, Nela Pavlovska, Sara Spirkoska, Lazar Hristov

Продуцент: Pavle Ignovski
Помошник на режија: Aleksandar Stepanuleski


„Антитело“ е документарна претстава, во која студентите по Актерство (денес дипломирани актери) ги артикулираат своите сопствени чувства врзани за пандемијата на COVID-19 и како таа се рефлектира на нивните студии по Глума и на нивниот живот, воопшто. Имајќи предвид дека документарниот театар е актуелен израз на многу сцени низ светот, под менторство на проф. Зоја Бузалковска и на доцентот Александар Степанулески, актерите раскажаа или пронајдоа приказни непосредно или посредно врзани за „новото нормално“, за на крајот да се изгради структура на претстава во која од сите тие приказни настанаа драмски ситуации за игра.

Фросина